HAMBURGUESES DE CARN PICADA, ESPINACS I PANSES

No sé si a vosaltres també us passa però sempre que compro una safata de carn picada de mig kilo em fa molta perea desprès fer alguna cosa per gastar-la. És per això que m'invento receptes fàcils on pugui utilitzar aquesta carn, i el que sobri cap al congelador en racions individuals. I el bé que va, que més d'un dia et salva un àpat!

Aquesta vegada prepararem unes hamburgueses amb espinacs i panses. Jo he utilitzat carn barrejada de vedella i porc perque és la que tenia, però podeu utilitzar la que més us agradi. A mi personalment les hamburgueses de pollastre m'encanten. Ja miraré de donar-vos més idees en futures receptes.

Us deixo alguns consells que us poden anar bé:

- Assegureu-vos que compreu carn picada 100%, en aquest cas 50% de porc i 50% de vedella. A la carnisseria us ho poden fer al moment. Sinó mireu-ho a l'etiqueta, que a vegades comprem el que no voliem.

- No utilitzeu molt d'oli d'oliva per fer el sofregit dels espinacs, sinó desprès us ho trobareu a l'hora de muntar i coure les hamburgueses.

- A mi m'agrada ficar-li ou a la massa perque trobo que queda millor, però és opcional.

- Podeu utilitzar un motlle per donar la forma a les hamburgueses o podeu fer-ho a mà. Jo ho he fet a mà que de motlle no en tinc i queda bé igual.

- Al fer-les vosaltres mateixos podeu variar la mida i el gruixut. A mi me n'han surtit 6 de més aviat primes i no molt grans . Si les voleu per fer-les amb pa d'hamburguesa calculeu que siguin de la mateixa mida que el pa.

- El temps de cocció va molt al gust de cadascú. A mi m'agrada que la carn estigui al punt, és a dir, ni molt feta però que no estigui crua per dins.  Jo les he ficat 2 minuts i mig per banda amb la planxa ben calenta, però ja us dic que això és molt personal.




INGREDIENTS:

  • 500 g de carn picada 100% (meitat de porc i meitat de vedella)
  • Una ceba petita
  • 150 g d'espinacs
  • 50 g de panses
  • Un ou
  • 2 cullerades soperes de pa ratllat
  • All en pols
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Oli d'oliva

PROCEDIMENT:

  • Picarem la ceba i amb un rajolí d'oli d'oliva a la paella la sofregirem a foc lent fins que estigui transparent.

  • Mentrestant, posarem les panses a remull, uns 15 minuts aproximadament. Jo prefereixo ficar-les a remull sinó les trobo massa seques.
  • Quan tinguem la ceba transparent, afegirem els espinacs que previament els haurem netejat i tallat.
  • Deixarem que perdin volum i que es sofregeixin una mica, ...
  •  ... I a continuació, li afegirem les panses. Remenarem tot el conjunt durant uns 3 minutets . Apagarem el foc i ho deixarem refredar. Aquest pas el podeu fer d'un dia per l'altre si us va millor i ho guardeu a la nevera.
  • En un bol posarem la carn picada juntament amb el sofregit d'espinacs, una mica de pebre mòlt, l'all en pols, sal al gust i l'ou batut. 
  • Barrejarem els ingredients: Molt millor a mà, però si no us voleu embrutar les mans feu-ho amb una cullera de fusta.
  • Per últim, li afegirem el pa ratllat i tornarem barrejar-ho tot.
  • Deixarem reposar la barreja a la nevera durant mitja hora aproximadament. Tapeu el bol amb paper film.

  • Passat el temps de repòs. Traurem la barreja de carn de la nevera i ja podrem formar les nostres hamburgueses. 

  • Escalfarem la planxa amb un rajolinet d'oli (no massa perqué la carn ja conté la seva pròpia grassa). Un cop la planxa calenta, agafeu el crònometre que així és més exacte... i 2 minuts i mig per banda. L'hamburguesa només l'heu de girar una vegada, i millor si us ajudeu d'una espàtula.
  • I ja ho tindriem! Anem cap a taula! 
                        



Bon profit!