CREMA DE XAMPINYONS AMB OU POCHÉ

Estem a l'hivern i una crema calentona encara passa la mar de bé.  Us ben asseguro que aquesta amb l'ou poché i un toc d'oli d'oliva de tòfona està per llepar-se'n els dits.



LES MEUES ANOTACIONS:

  • La crema la presento amb un ou poché, però perfectament us la podeu menjar a soles.
  • El brou que jo he utilitzat era de bullir les bajoques el dia abans. Podeu utilitzar brou envasat, bullir aigua amb una pastilla o simplement aigua.
  • Podeu picar les cebes, els xampinyons i els carbassons amb un robot de cuina, així acabareu abans. Jo he picat les cebes amb el robot perque sinó m'emociono amb la recepta i començo a plorar.😂
  • Ja que us poseu a la cuina podeu aprofitar per fer més quantitat de saltejat de xampinyons i guarda-lo i/o congelar-lo. Jo us he posat els ingredients per a 4 racions de crema. 
  • Guardeu una mica de saltejat de xampinyons per decorar el plat. El gust no canviarà però sempre queda més bonic.
  • Els ous pochés feu-los just abans de servir. Jo els faig d'un en un.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 250g de xampinyons
  • 130 g de ceba
  • 3 g de julivert
  • 2 dents d'all
  • 600 g de carbassó
  • 3/4 de L de brou de verdures
  • 4 ous (1 per persona)
  • Oli d'oliva de tòfona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre
  • Pebre
  • Sal

PROCEDIMENT:

  •  Picarem les cebes, l'all i el julivert. 


  • Posarem 3 cullerades d'oli d'oliva a la cassola, juntament amb la ceba, l'all i el julivert. Ho courem 10 minuts a foc alt. Penseu d'anar-ho remenant de tant en tant. 
  • Aprofitarem aquests minuts per picar els xampinyons. No hi patiu massa que després s'ha de triturar.
  • Passats els 10 minuts, afegirem els xampinyons i els deixarem 10 minuts més a la mateixa potència. Barrejarem amb freqüència per tal que no se'ns enganxi la cassola. Salpebrarem.
  • Un cop cuit ja podem apagar el foc. Reservarem el saltejat.
  • Pelarem i tallarem els carbassons.
  • En una olla posarem 4 cullerades d'oli d'oliva, 300 g de saltejat de xampinyons i els carbassons. Ho saltejarem 5 minuts a foc alt, tot anant remenant.
  • Mentrestant, escalfarem el brou.
  • Passats els 5 minuts i un cop el brou calent, l'afegirem a la cassola i ho courem tot junt a foc mitjà durant 20 minuts. Salpebrarem al gust.
  • Batirem amb la batidora fins aconseguir una crema ben fina i homogènia.
  • Si veieu que queda massa espessa podeu afegir-li una mica més de brou, aigua o llet.
  • I fins aquí el procediment de la crema. Ara, o la guardeu en un tupper i a la nevera, o seguim amb l'elaboració dels ous.
  • Posarem un cassó amb aigua a bullir. Quan comenci a bullir, afegirem una cullerada sopera de vinagre i baixarem el foc al mínim.
  • Ficarem l'ou al cassó i el deixarem coure 3 minuts de rellotge. (Jo m'he ficat el cronòmetre). El traurem amb compte amb l'escumadora i el reservarem mentre fem els altres.
  • Posarem la crema ben calenta al bol (o plat), una cullerada de saltejat de xampinyons per sobre (calent), l'ou poché, un rajolí d'oli de tòfona, una mica de pebre i cap a taula!




Bon profit!