Estem a l'hivern i una crema calentona encara passa la mar de bé. Us ben asseguro que aquesta amb l'ou poché i un toc d'oli d'oliva de tòfona està per llepar-se'n els dits.
LES MEUES ANOTACIONS:
- La crema la presento amb un ou poché, però perfectament us la podeu menjar a soles.
- El brou que jo he utilitzat era de bullir les bajoques el dia abans. Podeu utilitzar brou envasat, bullir aigua amb una pastilla o simplement aigua.
- Podeu picar les cebes, els xampinyons i els carbassons amb un robot de cuina, així acabareu abans. Jo he picat les cebes amb el robot perque sinó m'emociono amb la recepta i començo a plorar.😂
- Ja que us poseu a la cuina podeu aprofitar per fer més quantitat de saltejat de xampinyons i guarda-lo i/o congelar-lo. Jo us he posat els ingredients per a 4 racions de crema.
- Guardeu una mica de saltejat de xampinyons per decorar el plat. El gust no canviarà però sempre queda més bonic.
- Els ous pochés feu-los just abans de servir. Jo els faig d'un en un.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 250g de xampinyons
- 130 g de ceba
- 3 g de julivert
- 2 dents d'all
- 600 g de carbassó
- 3/4 de L de brou de verdures
- 4 ous (1 per persona)
- Oli d'oliva de tòfona
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre
- Pebre
- Sal
PROCEDIMENT:
- Picarem les cebes, l'all i el julivert.
- Posarem 3 cullerades d'oli d'oliva a la cassola, juntament amb la ceba, l'all i el julivert. Ho courem 10 minuts a foc alt. Penseu d'anar-ho remenant de tant en tant.
- Aprofitarem aquests minuts per picar els xampinyons. No hi patiu massa que després s'ha de triturar.
- Passats els 10 minuts, afegirem els xampinyons i els deixarem 10 minuts més a la mateixa potència. Barrejarem amb freqüència per tal que no se'ns enganxi la cassola. Salpebrarem.
- Un cop cuit ja podem apagar el foc. Reservarem el saltejat.
- Pelarem i tallarem els carbassons.
- En una olla posarem 4 cullerades d'oli d'oliva, 300 g de saltejat de xampinyons i els carbassons. Ho saltejarem 5 minuts a foc alt, tot anant remenant.
- Mentrestant, escalfarem el brou.
- Passats els 5 minuts i un cop el brou calent, l'afegirem a la cassola i ho courem tot junt a foc mitjà durant 20 minuts. Salpebrarem al gust.
- I fins aquí el procediment de la crema. Ara, o la guardeu en un tupper i a la nevera, o seguim amb l'elaboració dels ous.
- Posarem un cassó amb aigua a bullir. Quan comenci a bullir, afegirem una cullerada sopera de vinagre i baixarem el foc al mínim.
- Ficarem l'ou al cassó i el deixarem coure 3 minuts de rellotge. (Jo m'he ficat el cronòmetre). El traurem amb compte amb l'escumadora i el reservarem mentre fem els altres.