CREMA DE CARBASSA

Mes de febrer i una crema calentona de carbassa per completar el menú de la setmana a casa. No té cap secret, però ben bé que va quan veus que està feta. Jo acostumo a fer-ne per una "familia numerosa", però ei! que aquí no es llença res, si en sobra la congelo.

 La quantitat d'ingredients varia lleugerament cada vegada perquè vaig una mica a ull. Al final del que es tracta es de que agafeu la idea, més que les quantitats exactes.



INGREDIENTS: 

  • 1 carbassa (1'6 kg aprox. una vegada tallada i pelada). 
  • 3 pastanagues grans (250g aprox.)
  • 2  cebes (220g aprox.)
  • 900 ml d'aigua
  • Sal
  • Pebre negre
  • Llavors de carbassa, rosella, etc, per decorar (opcional)

PROCEDIMENT:
  • Amb compte i amb un ganivet que talli, tallarem i pelarem la carbassa a trossets. No fa falta que siguin cubs exactes que total després s'ha de triturar.
  • Farem el mateix per la pastanaga i per la ceba.
  • Ficarem els ingredients tallats a l'olla juntament amb l'aigua.
  • ... I a bullir! Amb la tapa ficada i anant controlant de tant en tant. 
  • He apagat el foc quan he vist que les verdures estaves ben toves. Uns 35 minuts després.
  • Una vegada bullit, ho triturarem amb la batidora o robot de cuina. Que quedi ben fi, així que no us sapigui greu estar una bona estona triturant. Personalment no m'agrada que quedin grumolls.
  • Salarem al gust i també afegirem una mica de pebre negre. Ho barrejarem bé...
  • ... i ja ho tindriem. Per decorar unes llavors de rosella i un rajolí d'oli, així de senzill!

  • Bon profit.