Mes de febrer i una crema calentona de carbassa per completar el menú de la setmana a casa. No té cap secret, però ben bé que va quan veus que està feta. Jo acostumo a fer-ne per una "familia numerosa", però ei! que aquí no es llença res, si en sobra la congelo.
La quantitat d'ingredients varia lleugerament cada vegada perquè vaig una mica a ull. Al final del que es tracta es de que agafeu la idea, més que les quantitats exactes.
INGREDIENTS:
- 1 carbassa (1'6 kg aprox. una vegada tallada i pelada).
- 3 pastanagues grans (250g aprox.)
- 2 cebes (220g aprox.)
- 900 ml d'aigua
- Sal
- Pebre negre
- Llavors de carbassa, rosella, etc, per decorar (opcional)
PROCEDIMENT:
- Amb compte i amb un ganivet que talli, tallarem i pelarem la carbassa a trossets. No fa falta que siguin cubs exactes que total després s'ha de triturar.
- Farem el mateix per la pastanaga i per la ceba.
- Ficarem els ingredients tallats a l'olla juntament amb l'aigua.
- ... I a bullir! Amb la tapa ficada i anant controlant de tant en tant.
- He apagat el foc quan he vist que les verdures estaves ben toves. Uns 35 minuts després.
- Una vegada bullit, ho triturarem amb la batidora o robot de cuina. Que quedi ben fi, així que no us sapigui greu estar una bona estona triturant. Personalment no m'agrada que quedin grumolls.
- Salarem al gust i també afegirem una mica de pebre negre. Ho barrejarem bé...
- Bon profit.