LASANYA AMB BASE DE CARBASSÓ

Després de molt de temps sense escriure cap recepta (em feia falta temps i ganes), avui m'he despertat inspirada i he pensat que era un bon moment per tornar-li a donar canya al blog.

Aquesta lasanya, o pastís (que cadascú l'anomeni com vulgui), utilitza el carbassó com a base i no la pasta com més estariem acostumats. És ideal pels àpats de durant la setmana, i el millor de tot és que el podem preparar amb antel·lació i guardar-lo a la nevera.


LES MEUES ANOTACIONS:

  • A l'hora de fer la bolonyesa també hi podeu ficar pastanagues i cebes. I fins i tot un xorret de vi! (que ben evaporat sempre queda bé)
  • Es pot utilitzar carn de pollastre, gall d'indi, porc, meitat i meitat, o fins i tot tonyina.
  • Si us sobra bolonyesa la podeu utilitzar per qualsevol altre plat, o bé congelar-la.
  • Utilitzeu un formatge que us agradi, el sec i curat hi queda molt bé perque hi dóna un toc més gustós, però amb mozzarella també queda bé, això ja es qüestió de gustos.
  • Utilitzeu carn picada de qualitat, i molt millor si demaneu que us la piquin a la carnisseria.

INGREDIENTS (per a 4 - 6 persones):

  • 1 alberginia
  • 1 carbassó
  • 2 dents d'all
  • 2 pots de tomàquet sencer i pelat (aprox. 800 g). En el meu cas de conserva casolana.
  • 250 g de carn picada de vedella
  • Formatge curat ratllat (millor ratllar-lo al moment)
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre mòlt 
  • Orenga
  • Sal

PROCEDIMENT:
  • Començarem per picar les dents d'all i l'alberginia a cubets petits.
  • Ho sofregirem en una cassola amb una mica d'oli d'oliva (3 cullerades) i a foc lent.

  • Mentrestant, aprofitarem per triturar el tomàquet amb la batedora. I ja sé el que esteu pensant, que un recipient més gran no hagués anat malament.😅
  • Una vegada fregit lleugerament afegirem la carn picada...,
  • ... I la saltejarem fins que canvïi de color, és a dir que no es vegin parts crues però que tampoc estigui molt feta.
  • Tot seguit, hi afegirem el tomàquet que haurem triturat.
  • Ho deixarem coure durant uns 20-30 minuts a foc mitjà fins que s'hagi evaporat el líquid. Anirem remenant de tant en tant controlant que no se'ns enganxi. Salpimentarem al gust. (Tapeu la cassola per evitar esquitxades.)
  • Mmmm oloreta de la bona! Una vegada cuita la bolonyesa la reservarem.
  • Posarem el forn a preescalfar a 180 ºC amb posició dalt i baix.
  • I passarem a una altra cosa. Rentarem i secarem els carbassons, i amb un l'ajuda d'un pelapatates ho tallarem a tires amples. Si no teniu pelapatates amb una mandolina o ganivet també us anirà bé sempre que no us quedin tires molt gruixudes.
  • En una safata que pugui anar al forn, escamparem un rajolinet d'oli per tota la base i la cobrirem amb tires de carbassó. 
  • Damunt de les tires de carbassó posarem una capa del sofregit que haurem preparat.
  • Ratllarem una mica de formatge i l'escamparem per sobre de la bolonyesa. Espolsegarem orenga i pebre al gust.
  • Tot seguit, afegirem una altra capa de carbassó i una altra de bolonyesa. Repetirem el mateix procés les vegades que vulguem. Jo n'he fet 3 capes.

  • I passarem a l'últim procediment. Batrem els ous, afegirem una mica més de fotmatge ratllat, pebre, i orenga i sal al gust. Ho barrejarem.
  • Abocarem la barreja per sobre de la bolonyesa com a capa final.
  • I cap al forn! Uns 20 minuts aproximadament, o fins que veiguem que l'ou ha quallat i s'ha dorat.
  • I ja ho tindriem! Que us sembla? fa bona pinta, no?

Que aprofiti!