LLENTIES AMB VERDURES AL CURRI

Aquesta vegada toca una recepta d'anar per casa. És la primera vegada que afegeixo curri a unes llenties, però escolta, jo que sempre afegeixo espècies on puc, us puc dir que no estaven tan malament. Si clar, no són les típiques LLENTIES AMB XORIÇET, però tot sigui per variar i provar altres receptes amb aquests llegums tan nutritius.




INGREDIENTS:

(Les quantitats d'ingredients no corresponen amb ls quantitats que veureu a les fotos. Jo us he ficat els ingredients per a 4 persones encara que ho he fet una mica a ull)

  • Un pot de llenties en conserva (400 g aproximadament)
  • Bajoques uns 100 g aproximadament)
  • 1 auberginia
  • 1 ceba gran o 2 petites
  • 2 tomàquets
  • 1 primentó roig (120 g aproximadament)
  • 1 pastanaga
  • 2 dents d'all
  • Sal 
  • Comino, un pessiguet
  • Curri, al gust
  • Aigua


PROCEDIMENT:
  • Començarem per trossejar la ceba i el primentó a trossets.

  • Posarem un rajolí d'oli a la cassola i ho ficarem a coure a foc lent, que es vagi coent a poc a poc. Anirem remenant de tan en tant per evitar que se'ns cremi.


  • Mentrestant picarem l'all i rentarem i tallarem la resta de verdures (la pastanaga, el tomàquet, les bajoques i l'auberginia).
  • Quan veiguem que la ceba i el primentó estan cuitets hi afegirem la pastanaga, el tomàquet i l'all. Remenarem i deixarem que es vagi coent.

  • Quan ho tinguem a mitja cocció ja hi podrem afegir les bajoques i l'alberginia.
  • A la pastanaga i a la bajoca els hi costarà una mica més de coure ja que són les verdures més dures. Com sempre dic, amb els sofregits no s'ha de portar pressa, així que ho he deixat coent a foc lent tot remenant de tant en tant. Jo ho he tingut uns 20 minuts aproximadament.

  • Quan ho tinguem gairebé cuit ho salarem i afegirem un pessiguet de comí i curri al gust. Ho barrejarem bé juntament amb les verdures.
  • Ara ja hi podrem afegir les llenties. Per cert, havieu vist mai llenties de pot en llauna? Jo tampoc! Les úniques que he trobat eren així, i al damunt amb un pot minúscul. Aquests suïssos cada dia em sorprenen.
  • Barrejarem les llenties amb la resta del sofregit...
  • ... I ho cobrirem amb aigua. No sé exactament quanta quantitat d'aigua he ficat perque ho he fet a ull, però mireu que cobreixi bé les llenties. Després també dependrà de si us agraden més "caldoses" o menys. 
  • Ho deixarem coure a foc mitjà uns 15 minutets més. Les llenties ja estaven cuites, així que amb aquest temps n'hi ha més que suficient.
  • Ja ho tindriem. Emplatem i cap a taula!
  • Bon profit!